• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Classboom Kuluçka Hızlandırma Programı Başlıyor!

17 Nisan 2022

Teknopark İzmir Classboom Kuluçka Hızlandırma Programı başlıyor.

Programın ilk çağrısı kapsamında; inovatif ve ticarileşme potansiyeli yüksek, ölçeklenebilir bir ürüne sahip olan Teknopark İzmir Kuluçka Merkezin’de halen şirketi bulunan firmalar öncelikli olarak değerlendirecektir. Ve yine çağrı Teknopark İzmir’de faaliyet gösteren tüm Ar-Ge firmalarının da başvurularına açık olacak.

 

-- 

Son Başvuru Tarihi: 17.04.2022

Başvuru: https://hub.izmirnic.com/ 

Not: Başvuru sahibi kişisel bilgileri ile başvuru portalı olan NIC Hub'a kayıt olduktan sonra "Profilim" menüsüne tıklayarak "Organizasyonlarım" bölümüne şirketini, "ekle" seçeneğine tıklayarak kayıt etmelidir. Şirketini (organizasyonunu) NIC Hub'a kaydetmeyen kullanıcılar çağrıya başvuramazlar.)

--

 

Classboom Kuluçka Hızlandırma Programı Nedir?

Program, özellikle Classboom Kuluçka Merkezinde yer alan kuluçka firmalarının ihtiyaç ve beklentileri göz önüne alınarak tasarlanmış bir eğitim, mentorluk programıdır.

 

Programın Amacı

Teknopark İzmir girişimcilik ve inovasyon ekosisteminde kuluçka firmalarının sürdürülebilirliklerini ve büyümelerini sağlamaktır.

Programın amacı, ürünü hazır veya ürün geliştirme aşamasını tamamlamakta olan erken aşama kuluçka girişimlerinin;

-  İlk satışını yapmasını veya satışlarının artmasını sağlamak,

-  360 derece gelişimlerine katkı sağlamak,

-  Yatırım ihtiyacı varsa yatırımcı ile buluşturmak,

-  Kurumsal firmalar ile bir araya getirmek,

-  Metrik temelli büyüme modellerini oluşturmaktır.

 

Kimler Başvuru yapabilir?

Programa teknoloji tabanlı, inovatif ve ticarileşme potansiyeli yüksek, ölçeklenebilir bir ürüne sahip olan, öncelikle Teknopark İzmir Classboom Kuluçka Merkezi’nde hali hazırda şirketi bulunan firmalar alınacak olup, başvurular Teknopark İzmir’de faaliyet gösteren Ar-Ge firmalarına açıktır.

 

Sunulan İmkanlar

Eğitim ve Seminerler: Aşağıdaki başlıklarda eğitimler verilecek, eğitimlere paralel olarak konuşmacıların başarı hikayelerini, bilgi ve deneyimlerini aktaracağı seminerler düzenlenecektir.

• Müşteri Segmentleri ve Değer Önerisi Tasarımı Eğitimi

• Pazar ve Rakip Analizi ve Fiyatlandırma Eğitimi

• Ürün Pazar Uyumu ve MVP Oluşturma

• KPI Temelli Büyüme Modeli, Ölçeklenme ve Rekabet Eğitimi

• Startuplar için Pazarlama

• Finansal Okur Yazarlık

• Startuplarda IP Yönetimi

• Satış Hunisi Oluşturma ve Satış Teknikleri

• Takım ve Ortaklık Yönetimi

• Yatırıma Hazırlık

• Sunum Teknikleri

 

Mentorluk: Eğitimlere paralel olarak gerçekleştirilecek mentorluk görüşmelerinde ilk olarak ekiplerin ihtiyaç analizleri yapılarak ticarileştirme yol haritası belirlenecektir. Bu plana göre program boyunca yapılacak mentorluklarda girişimlerin ölçeklenebilir iş modelleriyle ilk satışlarını yapmaları veya satışlarını artırmaları ve yatırımcıya hazırlanmaları sağlanacaktır.

 

Ar-Ge ve Pazarlama Fonu: Prototipini geliştirmeye ihtiyaç duyan girişimler Teknopark İzmir Prototip Atölyesinden ücretsiz olarak faydalanabilecektir.

Ayrıca,  girişimcilerin ihtiyaç duyduğu bütçeler ve Teknopark İzmir'in imkanları doğrultusunda; prototip geliştirme sürecinde sarf malzeme v.b. giderler için Ar-Ge desteği ile satış ve yatırıma hazırlık sürecinde pazarlama desteği verilebilecektir. Bu fonun oluşturulması için çalışmalar devam etmektedir.

 

Demo Day’de sahneye çıkma: Girişimler, ürünlerine ilgi duyabilecek kurumsal firmalar ve yatırımcılara Demo Day’de sunum yapma imkanı bulacaktır. Demo Day günü dereceye giren firmalara para ödülü başta olmak üzere, kira indirimleri gibi çeşitli ödüller verilecektir.

 

Programın Süresi: Programın eğitim ve mentorluk süreci yaklaşık 3 ay sürecektir. Program 22 Temmuz 2022’de yapılacak Demo Day ile tamamlanacaktır.

 

Süreç: Programa yapılan başvurular jüri tarafından değerlendirilecektir. Programa uygun bulunan girişimler, yapılan oryantasyon sonrasında eğitimlere başlayacaktır. İlk eğitimlerin ardından girişimler mentorluk desteği almaya başlayacaktır. Programın son aşamasında yatırımcı karşısına çıkmaya hazır ekipler belirlenerek Demo Day’de sahne alacaktır.

Eğitim ve mentorluk süreçlerinin çoğunluğu online olarak yürütülecektir.

 

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.