• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Teknopark İzmirli Girişimcilere BİGG Spor Ödülleri

Teknoloji ve sporu bir araya getiren Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri’nde, Teknopark İzmir Kuluçka Firması Filament Teknoloji ödüle hak kazandı. Yine Teknopark İzmir’de çalışmalarını sürdüren Healthy Race ve Rapsodo Yazılım ise tüm adaylar arsından ilk 20’ye seçilerek teşekkür belgesi aldı. 

“Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları”, “Sporda yapay zeka uygulamaları”, “Sporda giyilebilir teknolojiler”, “Bireysel ve takım takip-analiz sistemleri”, “Sporda antrenman, rehabilitasyon ve sağlık teknolojileri”, “İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi” ile “Sporda yapay uzuv/protez teknolojileri” kategorilerinde toplam 84 teknolojik girişimin başvurduğu Yarışmada Girişimciler ve firma temsilcileri, ödüllerini, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden aldı.

Düzenlenen Ödül Töreni’nde, yapılan değerlendirmeler sonucu ilk 5 Girişim arasında yer alma başarısı gösteren Teknopark İzmir Kuluçka Firması Filament Teknoloji para ödülünün ve spor kupasının sahibi oldu.

Yine Teknopark İzmir Kuluçka Firması Healthy Race ve Teknopark İzmir’de projelerini sürdüren Rapsodo Yazılım ise ilk 20’ye kalma başarısı göstererek, sahnede teşekkür belgelerini aldı.

Final sahnesinde yer alan tüm girişimcileri tebrik eden İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, düşüncelerini şöyle paylaştı:

“Girişimcilerimizin ve Ar-Ge firmalarımızın çalışmalarına her zaman en yüksek katkıyı vermeye çalışıyoruz. Bölgemizde sürdürülen tüm projelerin başarıyla tamamlanması ve katma değeri yüksek çıktılar elde edilmesi en büyük motivasyonumuz. Bu anlamda genç girişimcilerimizi birçok anlamda verdiğimiz desteklerle cesaretlendirmeye; firmalarımıza ise en iyi olanakları sağlamaya devam edeceğiz.”

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ise, Bölgede sürdürülen kuluçka programları, İzmir Network and Innovation Center İzmir NIC Projesi ve diğer birçok girişimcilik programıyla girişimcileri ve girişim ekosistemini her zaman desteklediklerini hatırlatarak, “Bölgedeki girişimcilerimizin bu desteklerden yararlanmaları ve başarılı sonuçlara ulaşması bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.