• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Teknopark İzmir Teknogirişim Akademisi Eğitimlerine Başladı

Teknopark İzmir tarafından düzenlenen Teknogirişim Akademisi bu yılın ilk çağrısına başvuran girişimci adaylarının katılımıyla başladı.

17 Mart Perşembe günü Teknopark İzmir İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen yeni dönem açılışına İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, girişimci adayları ve Teknopark İzmir çalışanları katıldı. Dönemin açılış dersi Rektör Baran tarafından verildi.

Teknopark İzmir’in yenilediği Kuluçka Programı’nın (ClassBoom) ilk adımı olan Teknogirişim Akademisi’nde girişimci adayları ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, konuşmasında “Bizim hedeflerimizden birisi İYTE’nin dünya üniversiteleri arasında yer almasını sağlayarak, tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. İkinci olarak ise Teknopark İzmir ekseninde yaptığımız çalışmalarda kendimize biçtiğimiz bir rol var; Türkiye’nin ve İzmir’in ekonomik ve teknolojik alanda büyümesine katkıda bulunmak. Bizler bu anlamda İzmir’de girişimcilik ekosisteminin değişimi için çalışıyor; bu noktada Startupların öneminin farkında olarak onları her mecrada destekliyoruz. Bu tarz programlarla İzmir’den ve kampüsümüzden çok önemli başarıların çıkacağına inanıyoruz ve bugün bunun tohumunu birlikte atıyoruz. Hep beraber çalışarak sizlerin hayallerini gerçekleştireceğiz” dedi.

Yenilenen Kuluçka programının içeriği hakkında bir sunum yapan Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ise Bölgede girişimcilerin ihtiyaç duyabileceği tüm hizmetlere yeni Kuluçka programında ayrıntılarıyla yer verdiklerini vurguladı.

Genel Müdür Prof. Dr. Tanoğlu konuşmasına şu ifadeler ile devam etti: “Fikir aşamasından uluslararasılaşmaya varan bu uzun yolda girişimcilerimizin yanında yürüyor ve planladığımız eğitim ve desteklerle onların başarılarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Günümüzde yenilikçiliğin, yaratıcılığın ve girişimciliğin öne çıktığının farkında olarak İzmir’in de bu anlamda çok büyük bir potansiyeli taşıdığını biliyoruz. Teknopark İzmir olarak hayata geçireceğimiz yeni hizmet ve desteklerimiz ile bu potansiyeli Türkiye ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz.”

GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE YÖNELİK BÜTÜNCÜL HİZMETLER

İki gün boyunca sürecek Teknogirişim Akademisi’nde girişimci adayları; iş modeli ve iş planı, girişimcilik fon kaynakları ve uluslararası fon kaynakları, fikri sınai mülkiyet hakları, sunum teknikleri eğitimi ve teknoparkta şirketleşme konularında eğitimler alacak. Başarılı olanlar ise bir üst adıma geçerek, ClassBoom Ön Kuluçka Hızlandırma Programı’na dahil olacak. Yılda iki dönem olarak düzenlenecek Teknogirişim Akademisi, girişimciliğe ilgi duyan herkesin katılımına açık olacak.

ClassBoom içinde yer alan ‘Ön Kuluçka Hızlandırma Programı’ ve ‘Kuluçka Hızlandırma Programları’na ise belli bir yetkinliği kazanmış girişimciler direkt başvuru yapabiliyor.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.