• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Enerji ve İklimlendirme Alanında Çalışan Araştırmacılar Buluştu

Yeni iş birliklerine kapı aralamak amacıyla düzenlenen etkinlikler serisi Meetup-3 “Enerji ve İklimlendirme” teması ile gerçekleştirildi.

Girişimcilerin, Ar-Ge firması yetkililerinin ve İYTE’li Akademisyenlerin bir araya gelerek çalışma alanları ve sürdürdükleri projeler hakkında bilgi verdiği Meetup-3’de enerji ve iklimlendirme alanında çalışan Teknopark İzmirli 10 Ar-Ge firması ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden (İYTE) 9 Akademisyen sunumları ile yer aldı.

11 Şubat Perşembe günü düzenlenen etkinliğe; İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran,   Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Üyelerinden ESİAD Başkanı Fadıl Sivri, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, ve Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu, Ar-Ge firmaları yöneticileri, İYTE’li Akademisyenler ve girişimciler katıldı.

Etkinliğin ev sahipliğini yapan Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, Meetup serisi ve benzeri etkinlikler ile Teknopark İzmir ve İYTE de benzer alanlarda çalışan araştırmacılar arasındaki etkileşim ve işbirliğinin artmasının amaçlandığının altını çizerek, tüm konuşmacılara katkıları için teşekkür etti. 

Meetup-3’ün açılış konuşmasını yapan İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, İYTE’de ve Teknopark İzmir’de bilgi temelli teknoloji üreterek, Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanmasına ve doğaya verilen zararın azaltılmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi: “2000’li yıllara kadar tüm ülkelerin ekonomik büyümesi enerji tüketimleriyle paralellik arz ediyordu. 2000’li yıllardan sonra ülkelerin ekonomik büyümesinin enerji tüketiminden bağımsızlaştığını görmeye başladık. Alın terinden akıl terine göç eden bir dünya var. Bu anlamda hem ülkemiz genelindeki çalışmalarımızda hem kampüsümüzde sürdürülebilir temiz enerjiler üzerine çalışıyoruz ve çok önemli projelere imza atıyoruz. Meetup toplantılarının İzmir ekosistemine ve Türkiye’ye çok büyük katkılar sunacağına ve Teknoparklar arasında bir model olacağına inanıyorum. Bilginin ürüne dönüşme sürecinin verimli bir şekilde ilerlemesi için üniversite ve sanayinin birlikte çalışması büyük bir önem taşıyor. Bu serilerin üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarına örnek olacağını umut ediyorum.”

Açılış konuşmaları ardından İYTE’li Akademisyenler Prof. Dr. Erol Şeker, Prof. Dr. Gülden Gökçen Akkurt, Prof. Dr. Gülnur Aygün Özyüzer, Doç. Dr. Ünver Özkol, Dr. Öğr. Üyesi Başar Çağlar, Dr. Öğr. Üyesi Güray Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Kasım Toprak, Dr. Öğr. Üyesi Müfit Altın ve Dr. Öğr. Üyesi Özgenç Ebil sunumlarını yaptı.

Akademisyen sunumları ardından ise Hyrec Su ve Enerji Teknolojileri, Northel Mekatronik, Salty Enerji Depolama, Solar Bankers TR Nanoteknoloji, Solar İnovasyon Enerji, TFTC Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Thermoproc Yazılım ve Bilişim ile VBS Enerji Mühendislik sunumları gerçekleştirildi.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.