• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr
FİRST LEGO LEAGUE TURNUVASI

First Lego League Turnuvası

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından yürütülen, robotik eğitimlerinin İzmir’de yaygınlaştırılmasını amaçlayan “İzmir Robotik Eğitimleri Projesi” içinde kurgulanan First Lego League (FLL) Turnuvası’nda öğrenciler hem yarıştı hem öğrendi hem de çok eğlendi. İzmir’den 21 devlet okulunun yer aldığı turnuvada İzmirli Teknoparklar da okullara ve öğrencilere destek verdi.

Teknopark İzmir de girişimcilik ekosisteminin güçlenmesi için girişimcilik yeteneği olan gençlerin gelişimine erken yaşlardan başlayarak katkı sağlamak üzere, İzmir Robotik Eğitimleri Projesi’nin yönetim rolünü üstlenen 3 teknoparktan birisi oldu. Proje kapsamında İZKA’nın katkılarıyla düzenlenen turnuvada Teknopark İzmir’den mentorlar ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden 14 gönüllü öğrenci, turnuvaya hazırlık ve müsabakalar kısmında 7 okula destek verdi.

Türkçe adıyla “Bilim ve Teknolojiyi Tanıma ve Teşvik Vakfı” olan ‘FIRST’ Vakfı (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) ile ‘The LEGO Group’ tarafından ortaklaşa düzenlenen lego parçaları ile yapılmış robot turnuva programının İzmir ayağı 23-24 Şubat ve 2-3 Mart 2019 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleştirildi.

İzmir turnuvalarına katılan, Teknopark İzmirli mentorların ve İYTE öğrencilerinin destek verdiği okullar arasında ödül kazananlar ise şöyle: Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Güzelbahçe İMKB Denizcilik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Karaburun Atatürk Ortaokulu, Narlıdere İhsan Çelikten Ortaokulu, Urla Urla Anadolu Lisesi ve Urla Balıklıova Ortaokulu

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.