Teknoloji girişimcilerine yönelik verilen ve 200 bin TL'ye yükseltilen TÜBİTAK'ın BiGG desteği için girişimci adayları Teknopark İzmir'e başvurulabilecek.
TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteğinin (BİGG) Uygulayıcı Kuruluşu olan Teknopark İzmir, girişimci adaylarının şirketleşmeleri için önemli bir destek olan program için talepleri almaya devam ediyor. Programa başvuru http://biggassist.com/ adresinden yapılıyor.
TÜBİTAK tarafından “1512 Teknogirişim Sermayesi Destek Programı Uygulayıcı Kuruluşu” seçilen Teknopark İzmir, 2019 yılı BiGG çağrısında 1. aşama süreçleri içinde; girişimci adaylarının iş fikri başvurularını toplayarak değerlendirecek, uygun bulduğu iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve nitelikli iş planı hazırlama konusunda girişimcilere destek verecek. Bu hizmetlerden yararlanan ve 1. aşamayı tamamlayan genç girişimciler ise onaylı iş planlarıyla teknogirişimcilik desteklerinden yararlanmak üzere TÜBİTAK’a yönlendirilecek.
Son başvuru tarihi 18 Mart 2019 olan program kapsamında girişimci adaylarına; eğitim, mentorluk ve networking imkanı sunan Teknopark İzmir, bu hizmetleri verirken Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin güçlü paydaşlığı ile bütüncül bir hizmet sunuyor.
TÜBİTAK BiGG PROGRAMI NEDİR?
1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetler desteklenerek, nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanıyor.
Program kapsamında girişimcilerin, iş fikirlerini alan uygulayıcı kuruluşlar bu iş fikirlerini değerlendirip başarılı bir iş planına dönüşme olasılığı yüksek olan iş fikirleri için girişimcilere hızlandırıcı hizmeti sunuyor. Uygulayıcı kuruluşlar bu aşamada girişimcilere mentorluk, iş birliği ağları oluşturma, eğitim vb. destekleri sağlayıp; iş fikrinin iş planına dönüşmesi sürecinde fikrin teknik ve ticari açıdan doğrulanması çalışmalarını yürütüyor.
Uygulayıcı kuruluşlar aracılığıyla yürütülecek 1. aşama sürecin sonunda TÜBİTAK tarafından alınan iş fikri başvuruları değerlendirildikten sonra desteğe hak kazananlar belirleniyor.