• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

İzmir Girişimcilik Ekosistemi İşbirliği Stratejisi Geliştirme Çalışması

İzmir Girişimcilik Ekosistemine katkı sağlamak amacıyla Teknopark İzmir tarafından yürütülen İzmir NIC Projesi içinde kurgulanan "İzmir Girişimcilik Ekosistemi İşbirliği Geliştirme Çalışması" tanıtım toplantısı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İzmir NIC Projesi ve İzmir Girişimcilik Ekosistemi İşbirliği Geliştirme Çalışması hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Köşger, “İzmir çok önemli bir şehir ve İzmir için bir hedef belirleyerek, şehrin bütün bileşenlerini birlikte ve senkronize olarak çalıştırmak gerekiyor. İzmir'in Türkiye’nin en yenilikçi ve inovatif kenti olmasını hedefliyoruz. Bu ekosistemi hep birlikte oluşturmamız gerekiyor. Bugün bu toplantının konusunun da bu hedef ile örtüştüğünü görüyoruz. Bu projenin çok başarılı olacağına inanıyor ve tüm proje paydaşlarına İzmir adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Üniversitelerin günümüzde artan sorumlulukları olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran ise düşüncelerini şöyle aktardı: " İYTE olarak sorumluluğumuzun farkındayız. İzmir NIC Projesini de çok önemsiyoruz ve bu projenin İzmir için dönüm noktası olabileceğini düşüyoruz. Biz İzmir’in startup ekosistemini ve kültürünü ne kadar güçlendirirsek, bu, tüm dünyadan girişimcilerin İzmir'e gelişi sağlayacaktır. İzmir Türkiye'ye beyin göçünü tetikleyen Avrupalı bir şehir. Hep beraber bu amacı gerçekleştirebileceğimizi ve Türkiye’nin aydın geleceğine katkı sunacağımızı düşünüyorum."

İzmir Kalkınma Ajansı desteği ve işbirliğinde planlanan Çalışma Toplantısı'nda, Teknopark İzmir Genel Müdürü ve İzmir NIC Projesi Üst Yöneticisi Prof. Dr. Metin Tanoğlu tarafından , "İzmir Girişimcilik Ekosisteminde İzmir NIC'in Rolü” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Sunumunda İzmir’in Türkiyenin Girişimcilik ve İnovasyon boyutunda konumu değerlendirilerek, İzmir in uluslararası boyutta bu alanda bir kent olması için önemli unsurlar tanımlandı. İzmir NIC projesi kapsamı tanıtılarak, proje hedefleri ve faaliyetleri tanıtıldı. İzmir in bu anlamda öne çıkabilmesi için ekosistemdeki tüm paydaşların birlikte sinerji içerisinde çalışmasının önemi, İzmir NUc i,n bu kapsamda yapabileceği katkı Prof. Dr. Metin Tanoğlu tarafından vurgulandı.  

Prof. Dr. Tanoğlu'nun sunumu ardından ise İzmir NIC Projesi Takım Lideri David Tee'nin "İzmir Girişimcilik Ekosistemi İşbirliği Geliştirme Stratejisi" konulu sunumuna geçildi.

İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran ve Teknopark İzmir Genel Müdürü / NIC Projesi Üst Yöneticisi Prof. Dr. Metin Tanoğlu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Rektör ve Rektör Yardımcıları, Sanayi İl Müdürlüğü, İZKA, EBSO, İTO, EİB, İzmir KOSGEB Kurum ve Sanayi Firma Üst Yöneticileri, Startup Temsilcileri gibi İzmir Girişimcilik Ekosistemi Paydaşlarının temsilcileri katıldı.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.