• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

İzmir NIC Projesi 1. Yönlendirme Komitesi Toplantısı

İzmir Ticarileşme Ağı ve İnovasyon Merkezi (Izmir NIC) Projesi 1. Yönlendirme Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi.

Çevrimiçi olarak 11 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcileri, İzmir NIC Projesi katılımcıları İYTE ve YASAD Temsilcileri, İzmir’in önemli Sivil Toplum ve Endüstri Kuruluşlarının Temsilcileri ve Konsorsiyum Ortakları katıldı.

Izmir NIC Projesi kapsamında sürdürülecek faaliyetlerin ve bu faaliyetler sonunda oluşacak çıktıların en yüksek yararı sağlamasını amaçlayan Yönlendirme Komitesi Toplantısının açılış konuşmasını İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran yaptı.

Prof. Dr. Baran konuşmasında, “Bu Proje ile İzmir’den dünyaya açılan Start-up’ların markalaşarak uluslararasılaştığı büyük başarı hikayelerinin yaratılacağı ve arkadan gelen gençlerimize startup şirketlerimize ve henüz ürünü olmayan girişimcilerimize bir model olacağına inanıyor; bu modelle ekosistemimizin bir çığ gibi güçlenerek büyüyeceğini umut ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu İzmir NIC Projesi ve Teknopark İzmir’de sürdürülen çalışmalar ve süreçler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. İzmir NIC Projesi Koordinatörü Miray Şanlı ve Takım Lideri David Tee ise İzmir NIC Projesi hakkında genel bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

İzmir Ticarileşme Ağı ve İnovasyon Merkezi (İzmir NIC) Projesi, Teknopark İzmir tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak finansmanı ile Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) 2014-2020 Dönemi Rekabet Edebilirlik ve İnovasyon Sektörü Operasyonel Programı (CISOP) kapsamında yürütülmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Mali Programları Genel Müdürlüğü, Projenin Sözleşme Makamı'dır. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Yazılım Sanayicileri Derneği'nin (YASAD) katılımıyla hayata geçirilen projenin 3 milyon Euro'luk bir bütçeyle 3 yılda tamamlanması planlanıyor

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.