• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

İzmir NIC Projesi Düzenlenen Törenle Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Avrupa Birliği Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yürütülen, Türkiye’de girişimciler ve KOBİ’ler için daha rekabetçi ve yenilikçi bir ekosistem oluşturulmasını hedefleyen İzmir Ticarileşme Ağı ve İnovasyon Merkezi Projesi’nin (Izmir NIC) açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

26 Ekim 2021 tarihinde Kaya İzmir Thermal & Convention Hotel’de gerçekleştirilen açılış törenine; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Yüce ve Fadıl Sivri, KOSGEB İzmir İl Müdürü Levent Arslan, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yenilik ve Girişimcilik Politikaları Birim Başkanı Sinen Tokyay, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Kamalı, İYTE Üst Yöneticileri, Ar-ge Firmalarının temsilcileri, girişimciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 “BİR MARKALAŞMA VE ULUSLARARASILAŞMA YOLCULUĞUNU İZMİR’DEN BAŞLATIYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, “Bugün bin 500 faydalanıcısı olacak bir markalaşma ve uluslararasılaşma yolculuğunu İzmir’den başlatıyoruz” diyerek, Proje paydaşlarına, Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Üyelerine, Proje Ekibindeki isimlere, İYTE’li Akademisyenlere ve Girişimcilere teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Baran, “İnanılmaz hızlı değişen bir dünyayı tecrübe ediyoruz” diyerek, konuşmasına şöyle devam etti: “İzmir ekosistemini her anlamda geliştirmeli ve genç beyinlerin bu coğrafyaya göç etmesinin önünü açmalıyız. Toplumun liderlerine bu konuda önemli görevler düşüyor. Biz, İYTE olarak, gençlerimize bu anlamda en iyi ekosistemi sağlayarak onların gelişimini her yönden destekliyoruz. Üniversitemiz ile eğitim öğretim anlamındaki çalışmaları sürdürürken, Teknoparkımızla da girişimcilik alanında önemli destekler sağlıyoruz.  Teknopark İzmir olarak, girişimcilerimizin fikirden projeye tüm süreçlerinde onların yanında yürüyor, ihtiyaç duyacakları destekleri veriyoruz. Yeni projelerimiz ve eş zamanlı eğitimlerimizle girişimcilik alanını daha da büyütüyor olacağız.”

Açılış konuşmaları ardından Teknopark İzmir’in faaliyetleri ve İzmir NIC Projesi hakkında bir bilgilendirme sunumu yapan Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, “Bu projeyi üç yıl süresince birlikte gerçekleştireceğiz ve bugün burada olmanız bu açıdan çok önemli” ifadelerini kullanarak, İzmir NIC Projesi’ne emeği geçen isimlere ve salonda bulunan katılımcılara teşekkür etti.

Törende, İzmir NIC Projesi’ninin başlangıcı ve kapsamı konusunda İzmir NIC Proje Koordinatörü Miray Şanlı ve Teknik Destek Ekibi Takım Lideri David TEE tarafından sunumlar yapıldı.

Konuşma ve sunumların ardından açılış etkinliği, Moderatörlüğünü Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Dr. A. Mete Çakmakçı’nın yaptığı “İzmir’de Başarılı bir İnovasyon Ekosistemi Geliştirmek” konulu panel ile devam etti. Panelin konuşmacıları ise YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Kamalı, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yenilik ve Girişimcilik Politikaları Birim Başkanı Sinen Tokyay, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Tunçalp ve Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı oldu.

İZMİR TİCARİLEŞME AĞI VE İNOVASYON MERKEZİ PROJESİ (IZMİR NIC)

Yaklaşık 3 milyon Euro bütçeli proje kapsamında; eğitim, mentörlük, çalıştay ve diğer etkinlikler yoluyla toplam 1.500 kişi projeden faydalanacak.

Proje kapsamında, bilgi iletişim teknolojileri ve yenilenebilir enerji sektörlerinde İzmir ve çevresinde faaliyet gösteren, KOBİ, start-up ve girişimcilerin teknolojilerini nihai ürüne dönüştürme, ticarileştirilme ve uluslararasılaştırılması projede hedefleniyor. Bu hedefe yönelik olarak, eğitim, mentörlük, pazarlara erişim, hukuki hizmet desteği, yatırımcı buluşmaları ve network oluşturma faaliyetleri yürütülecek. Ayrıca, hedef kitleye yönelik olarak kapasite artırma faaliyetleri de sürdürülecek.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.