• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Liselerarası Ödüllü Matematik Yarışması

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Matematik Bölümü ve Teknopark İzmir iş birliğiyle düzenlenen “İYTE Liseler Arası Ödüllü Matematik Yarışması” İzmir’in önemli liselerinden 80’e yakın öğrenciyi ve öğretmenlerini buluşturdu.

19 Nisan 2019 tarihinde İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen yarışmada, İzmir’in başarılarıyla öne çıkmış 18 lisesinden öğrencilerin oluşturduğu takımlar yarıştı. Öğrencilere matematik biliminin sevdirilmesi ve özendirilmesi amaçlanan yarışma süresince takımlar zorlu matematik sorularını çözmek için yarıştı.

3 oturumda gerçekleşen matematik maratonunun sonunda 4 lise öne çıktı ve ödüle layık görüldü. Aynı gün, Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisinde düzenlenen ödül töreni İYTE Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Büyükaşık’ın konuşması ile başlarken, dereceye giren okullar ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Tanoğlu, Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Seyrantepe’nin elinden aldı.

Yarışmanın 1000 TL’lik birincilik ödülünü kazanan okul Bornova Koleji olurken, 750 TL’lik ikincilik ödülü İzmir Atatürk Lisesi’nin, 500’er TL’lik üçüncülük ödülleri ise Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi ile İzmir Büyük Çiğli Özel Türk Koleji öğrencilerinin oldu. Ayrıca yarışmanın sonunda dereceye giren takımlar arasından kura ile seçilen bir öğrenci “Rektörlük Özel Ödülü” olarak yaz döneminde başlayacak olan Lise Yaz Okulu’na kayıt yaptırmaya da hak kazandı.

 

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.