• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Bölgemize Ziyaret

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır, biyoteknoloji alanında sürdürdüğü projelerle öne çıkan Teknopark İzmir Ar-Ge firması Florabio’nun laboratuvarlarını gezerek, projeleri hakkında bilgi aldı.

İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran ve Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmeye; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Coştu, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Engin Bişar ve İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır ve beraberindeki heyetin Florabio laboratuvarlarını gezisi ardından Florabio Kurucusu Bilim İnsanı Dr. Aziz Çaylı ve CEO Cem Erdem, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Mehmet Fatih Kaçır ve beraberindeki heyete, yürüttükleri projeler hakkında detaylı bir sunum yaptı.

Aşı ve rekombinant protein üretimi için platform teknolojileri geliştiren Florabio, biyoteknoloji alanında hücre besiyeri üretim platformunu bütüncül olarak geliştirebilen Dünya’daki sayılı firmalar arasında yer alıyor. Covid-19 aşı çalışmaları için besiyeri ve aşı platformu geliştiren Florabio, halen çok sayıda TÜBİTAK Projesi yürütüyor ve uluslararası ortaklı bir AB projesine liderlik ediyor.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.