• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Teknolojinin Yönü İzmir'den Dünya'ya

Ege Bölgesinin en büyük Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark İzmir, sürdürdüğü projelerle ve düzenlediği organizasyonlarla İzmir girişimcilik ekosistemine katkı vermeye; İzmir’in girişimcilik alanındaki rolünü Türkiye’de öne çıkarmaya devam ediyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Teknopark İzmir’in yürütücüsü olduğu “İzmir NIC Projesi Kapanış Etkinliği” 13 Şubat 2024 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi.

Teknopark İzmir ve İZKA ortaklığında sürdürülen Accelerate İzmir Uluslararası Büyüme Odaklı Hızlandırma Programı 3. dönemi sonunda teknolojilerini İzmir’den Dünyaya taşıyacak 17 girişim ve Accelerate İzmir Programının önceki dönemlerinde yer alan 50’ye yakın firmanın teknolojileri, yatırımcılara ve ekosistemden ilgililere sunuldu.

Türkiye girişimcilik ekosistemine uluslararası düzeyde hizmet veren sayılı proje arasında yer alan İzmir NIC Projesi ve bu proje çerçevesinde sürdürülen Accelerate İzmir Uluslararası Büyüme Odaklı Hızlandırma Programı ekosistem içinde düzenlenen en kapsamlı etkinlikler arasında yer alıyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Teknopark İzmir’in yürütücüsü olduğu “İzmir NIC Projesi Kapanış Etkinliği” ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ortaklığında sürdürülen Uluslararası Odaklı Hızlandırma Programı Accelerate İzmir’in 3. Dönem Demo Day Etkinliği büyük ilgiyle gerçekleştirildi.

Teknoloji, inovasyon ve girişimcilik temelinde düzenlenen tam günlük organizasyon; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Proje Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya, İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz ile Teknopark İzmir Genel Müdürü ve İzmir NIC Projesi Üst Düzey Yöneticisi Prof. Dr. Metin Tanoğlu'nun açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmaları devamında İzmir NIC Projesi kapsamında üç yılda yapılan çalışmalar ve Accelerate İzmir Uluslararası Büyüme Odaklı Hızlandırma Programının girişimcilik ekosistemine etkileri konusunda katılımcılara sunumlar yapıldı. 

Etkinliğin anahtar konuşmacısı Mentors Network Turkey Kurucusu ve Yatırımcı Mehmet Onarcan ise “Büyümenin Zorlukları: İşinizi Ölçeklendirme Sanatı” başlıklı konuşmasıyla sahnede yer aldı.

ACCELERATE İZMİR 2024 ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise Uluslararası Büyüme Odaklı Hızlandırma Programı Accelerate İzmir 3. Dönemine katılan İzmir’den dünyaya açılmaya hazır 17 firma sunumları ile yatırımcı karşısına çıktı. 20’nin üzerinde yatırımcı grubunun katıldığı organizasyonda Accelerate İzmir Hızlandırma Programın 1. ve 2. dönemine katılmış 50’ye yakın teknoloji firmasının standları da gün boyu ziyarete açık kaldı.

Girişimci sunumları finalinde “Accelerate İzmir 2024 Ödülleri” ile İZKA tarafından verilen “BlueTech ve GreenTech Özel Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödül kategorileri ve ödüle hak kazanan Girişimler şöyle sıralandı:

             En Yüksek Büyüme Potansiyeli - Some Carbon

             En Dikkat Çekici Teknoloji - Tayko Pil

             En İyi Sunum - Move On

             BlueTech İZKA Özel Ödülü - Bioclean

             GreenTech İZKA Özel Ödülü - Cyclizm

Accelerate İzmir Uluslararası Büyüme Odaklı Hızlandırma Programı 5 yıl süresince Teknopark İzmir ve İZKA ortaklığında devam edecek. Yeni dönem çağrı takvimi belirlendiğinde kamuoyu ile paylaşılacak.

 

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.