• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Teknopark İzmir Büyümeye Devam Ediyor

İçerisinde barındırdığı Ar-Ge firmaları, kuluçka girişimcileri ve sürdürdüğü projelerle Türkiye yenilikçilik alanının önemli aktörlerinden biri olan ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüs alanında yer alan Teknopark İzmir, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, mevcut fiziki alanının iki katı büyüklüğe erişiyor.

3 Haziran 2022 tarihli T.C. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İYTE Kampüs alanı içerisinde belirlenen 77.171 metrekarelik alan “İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Güney Yerleşkesi Ek Alanı” olarak ilan edildi.

İYTE kampüsü içerisinde 2002 yılında kurulan İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (Teknopark İzmir), fiziki büyüklüğü iki katına çıkıyor.

Kuruluşundan bu yana yürütülen 3 bine yakın Ar-Ge, yazılım ve tasarım projesiyle yenilikçilik alanına ve ülke ekonomisine katkı sunan Teknopark İzmir, bu alanda inşa edilecek yeni ek Bölge ile Türkiye yenilikçilik alanına önemli katkılar sunmaya devam edecek.

3 Haziran 2022 tarihli T.C. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İYTE Kampüs alanı içerisinde belirlenen 77.171 metrekarelik alanın “İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Güney Yerleşkesi Ek Alanı” olmasına karar verildi.

“Yüzde 100 doluluk oranı ile çalışan Teknopark İzmir; bu ek alana inşa edeceği yeni binalar, yaratacağı istihdam, üreteceği yüksek katma değer ve gerçekleştireceği ihracat ile İzmir’imizin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır” diyen İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, düşüncelerini şöyle aktardı:

“İYTE’nin ‘Türkiye’nin Teknoloji Üssü’ ve İzmir'in ‘İnovasyon ve Girişimcilik Kenti’ olması noktasında çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz. Kıymetli destekleri için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’e ve İzmir milletvekillerimize teşekkür ediyor, kararın bölgemiz ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ise yaptığı açıklamada: "Teknopark İzmirimiz büyümeye devam ediyor ve biz bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemize ve ekosistemimize en büyük katkıyı sağlamak hedefiyle tüm paydaşlarımızla iş birliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.