• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr
fen lisesi

Teknopark İzmir ve İYTE, İzmir Fen Lisesi Öğrencilerini Ağırladı

Teknopark İzmir, İYTE ve İzmir Fen Lisesi arasında başlayan iş birliği kapsamında İzmir Fen Lisesi öğrencileri, yerleşkeyi ziyaret etti. 

İzmir Fen Lisesi 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlik İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Kütüphane Gösteri Merkezi’nde başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, “Büyük bir hızla değişen dünyayı hep birlikte tecrübe ediyoruz. Değişimin hızla ilerlediği çağda bize düşen sizin gibi gençleri bilimin ve Ar-Ge’nin içine çekmek” diyerek öğrencilere seslendi ve “Tüm öğrencilere başarılar diliyor ve sizleri İYTE’ye bekliyoruz” dedi.

Rektör Baran’ın konuşmasının ardından, İYTE Tanıtım Komisyonu Başkanı ve Fotonik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Emre Sarı ile Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Özuysal’ın, öğrencilerden gelen soruları cevaplamasının ardından buradaki program sona erdi.

Etkinliğin ikinci Bölümü için İnovasyon Merkezi’ne geçilirken, burada Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ev sahipliğinde öğrenciler ağırlandı. Bölgede yürütülen çalışmalar hakkında genel bir bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Tanoğlu, inovasyonun ülkemiz açısından önemini vurgulayarak, inovatif düşünme ve yaratıcılık üzerine bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Tanoğlu’nun sunumun ardından ise öğrenciler tarafından Teknopark İzmir’de kurulan başarılı girişimlerin kurucuları Emrecan Durmaz (Rateltech) ve Nurgül Tosun (Betogether) öğrencilerle deneyim paylaşımında bulundu.

 Devamı...
warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.