• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Teknopark İzmir ve İZKA Arasında İşbirliği

İzmir yenilik ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine ve tanıtılmasına yönelik bazı etkinlik ve çalışmalarda, Teknopark İzmir ve İZKA birlikte hareket edecek.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz ve Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu tarafından imzalanan protokol ile İzmir yenilik ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine ve tanıtılmasına yönelik bazı etkinlik ve çalışmalar İZKA ve Teknopark İzmir işbirliğinde gerçekleştirilecek. 

Kurgulanan yeni işbirliği hakkında düşüncelerini dile getiren İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, İzmir girişimcilik ekosistemini geliştirmek üzere atılan adımların çok değerli olduğuna dikkat çekerek, Teknopark İzmir ve İYTE’nin bu bağlamdaki çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“Yüksek teknoloji odağında üst düzey eğitim, öğretim ve araştırma yapan İYTE, akademik çıktıları ve değerli insan kaynağı ile hem Bölgemize hem ülkemize önemli katkılar yapmaktadır. Kampüsümüzde konumlanan Teknopark İzmirimiz ise girişimcilik faaliyetlerini desteklemek ve geliştirmek üzere ekosisteme bütüncül hizmetler sunmaktadır. Sürdürdüğümüz proje ve programlara baktığımızda, Girişimciler, ekosisteme attıkları ilk adımdan uluslararasılaşmaya uzanan süreçte, ihtiyaç duyacakları tüm program ve destekleri Teknopark İzmir’de bir bütün halinde bulabilmektedirler. Teknopark İzmir, bünyesinde yer alan 200’ün üzerindeki Ar-Ge firması, kuluçka girişimcileri ve bu alandaki ilerlemeyi desteklemek üzere sürdürdüğü programlarla ekosistem için her zaman önemli destekler üretmektedir. Bugün gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile de bu çalışmalarımızın güçlenerek artacağına inanıyor ve değerli işbirliği için teşekkür ediyoruz.”

Bölgede inovasyon, teknoloji ve girişimcilik alanında önemli faaliyet ve projeler sürdürüldüğünü vurgulayan Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ise Teknopark İzmir’in uluslararası boyuta ulaşmış hızlandırma programı sürdüren az sayıda teknoparktan birisi olduğunu vurguladı. Genel Müdür Prof. Dr. Tanoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği desteğinde yürüttükleri İzmir NIC Projesi kapsamında oluşturulan Accelerate İzmir Programının, girişimcilerin globale açılmasını da sağlayarak, uluslararası boyutta aktif bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi. “Teknopark İzmir, bünyesinde yer alan girişimcilik merkezli çok sayıda programla alanındaki lider konumunu İZKA desteği ile daha ileri boyuta taşıyacaktır” diyen Prof. Dr. Tanoğlu, yeni planlanan işbirliği için İZKA’ya teşekkürlerini iletti.

Protokol kapsamında, İzmir’in yenilik ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine ve tanıtılmasına yönelik düzenlenecek hızlandırma programları (Accelerate İzmir, GreenTech İzmir ve BlueTech İzmir) ve açık inovasyon etkinlikleri başta olmak üzere; araştırma analizi, strateji geliştirme gibi çalışmalar da sürdürülecek.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.