• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Teknopark İzmir’in Yeni Binaları İçin İmzalar Atıldı

Teknopark İzmir’in Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilecek olan yeni binalarının sözleşmeleri imzalandı. 2019 yılı sonunda ve 2020 yılı başında hizmete girecek binalar ile İzmir yeni ar-ge alanları kazanacak.

İnovasyon Merkezi’nde 20 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen törende, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran ve Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ile İplik Seza Firması Sahibi Osman İmamoğlu ve Savtag Firması Temsilcisi Timuçin Dörtbaş tarafından iki ayrı bina için hazırlanan sözleşmelere imza atıldı.

Yeni ve nitelikli ar-ge alanları yapımının hem Teknopark İzmir hem de İzmir için çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Baran, "Teknopark İzmir ve İYTE bütünsel bir yapı ile yenilikçilik alanına önemli katkılar sunuyor ve sunmaya devam edecek. Bu alandaki sorumluluğumuzun farkında olarak yeni projelere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Genel Müdür Tanoğlu ise yeni binaların yapımının tamamlanmasıyla İzmir’in önemli bir ar-ge alanı kapasitesine ulaşacağını belirterek, binalar hakkında şu bilgileri verdi: “Teknopark İzmir’e ve şehrimize yeni ar-ge alanları kazandıracak olan proje binaların ilkinin sonbaharda, ikincisinin ise 2020 yılı başında hizmete açılmasını planlıyoruz. Savtag Firması’nın proje ortaklığı ile inşa edilecek ve sonbaharda hizmete açılacak olan ar-ge binası, savunma sanayi projeleri yürütülmesi üzerine özel olarak tasarlandı. İplik Seza Firması tarafından Bölgede yapılacak olan 6 bin metrekare kullanım alanına sahip ikinci ar-ge binası ise kapasitesiyle öne çıkarak, çok sayıda girişimci firmaya hizmet verecek.”

 

 

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.