• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

Yenilenen A5 Binası Hizmete Açıldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) tarafından Türk Telekom Kuruluşu Argela Yazılım ve Bilişim Teknolojileri’ne tahsis edilen A5 Binası, detaylı bir mimari proje ile yenilenerek törenle açıldı.

Törene; İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Yüce ve Aydın Buğra İlter, Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, Argela Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Selim Sarper, İYTE Üst Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Baran, Yatırımların en değerlisinin insana ve ardından yüksek teknolojiye yapılan yatırım olduğunu hatırlatarak, “Biz İzmir’in çok önemli bir kent olduğuna ve çok önemli sorumluluklar taşıdığına inanıyoruz. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün kampüs alanında bulunan Teknopark İzmir ile birlikte İzmir ekosisteminin en güçlü kurumu olduğunu düşünüyoruz. Bugün Türkiye’nin yüksek teknoloji ekosistemine büyük katkılar sunacak ve aynı zamanda kampüsümüzün kümülatif ekositemini güçlendirecek Argela’nın yeni alanına taşınarak büyümesinin kampüsümüz için çok önemli pozitif yansımaları olacaktır” dedi. Süreçte emeği geçen Teknopark İzmir Genel Müdürlüğü’ne, İYTE Genel Sekreterliği’ne ve Argela Yönetimine teşekkür eden Rektör Baran, hayırlı olsun dileklerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Törende düşüncelerini dile getiren Argela Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Selim Sarper, Argela’nın tüm dünya için teknoloji ürettiğini kaydederek, çalışmalarını İYTE Kampüsünde ve Teknopark İzmir’de yürütmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sarper, önümüzdeki bir yıl içinde Argela’nın İzmir ölçeğini büyütmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

“Bugün benim için nostaljik bir gün…“ ifadeleri ile sözlerine başlayan Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu ise konuşmasını şöyle sürdürdü: “A5 Binası olarak nitelendirdiğimiz atölye binalarımız yıllar evvelinden yapılmış ve zamanla yıpranmış durumdalardı. Özverili çalışmalar ve iyi tasarlanmış projelerle bugün burası yüksek teknoloji üreten Argela ölçeğinde bir firmaya ofis alanı olarak ev sahipliği yapacak. Bu değişimden son derece mutluyuz ve buradan önemli çalışmalar çıkacağına inanıyoruz.”

Konuşmaların ardından ofis ve bahçe alanının açılışı yapılırken, kokteyl ve müzik dinletisi ile tören devam etti.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.