• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr

CMA Danışmanlık, “PATHYOU” ile Milyonlarca Kullanıcıya Ulaşacak

Kurumsal kaynak planlaması, uygulama geliştirme, sistem entegrasyonu ve SAP ürünleri ile ilgili danışmanlık ve yazılım hizmeti veren CMA Danışmanlık, ‘Öğrenme yolculuğunun en yalın hali’ olarak tanımladıkları PATHYOU ile milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

 2007 yılından bu yana Teknopark İzmir’de yer alan CMA Danışmanlık, 4 yıl boyunca, üst üste “Bilişim 500 - İlk Beşyüz Bilişim Şirketi Araştırması” listesinde yer almış ve 2019 yılında “Teknopark İzmir Yüksek Teknoloji Ödülleri” kapsamında “En Fazla Aktif Proje Yürüten Teknopark İzmir Ar-Ge Firması” kategorisinde ödül kazanmıştır.

Çağlar Çakır Tunç, Özden Erten ve Ebru Kılınç tarafından Kurulan CMA Danışmanlık’ın güncel çalışmaları ve önümüzdeki dönem hedefleri hakkında, şirketim Kurucu isimlerinden Ebru Kılınç ile söyleştik.

1997 yılında Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan ve aynı bölümde yüksek lisansını tamamlayan Ebru Kılınç, İzmir’deki ilk SAP projelerinden olan Yaşar Holding bünyesindeki SAP projesiyle profesyonel çalışma hayatına başlıyor. Ardından, Vestel ve T-System şirketleriyle İzmir ve İstanbul’da birçok SAP projesinde görev alan Kılınç, kendisi gibi benzer eğitim ve çalışma geçmişine sahip CMA Danışmanlık ortakları Özden Erten ve Çağlar Çakır Tunç ile 2000 yılında Vestel’de yolları kesişiyor.

“3 KADIN ORTAKLI BİR FİRMA OLMANIN MOTİVASYONUNU VE GURURUNU YAŞIYORUZ”

Ortak okul, ortak iş hayatı ve dostlukları sayesinde bugüne kadar birçok zorluğun üstesinden geldiklerini, yolları birlikte yürüdüklerini belirten Ebru Kılınç, CMA’nın kuruluşuna kadar geçirdikleri süreçleri şöyle anlatıyor:

“Üçümüz de Vestel’den sonra T-System SAP Danışmanlık Firması’nda yazılım danışmanı olarak uzun yıllar çalıştık. Farklı firmalar, farklı projeler sayesinde ciddi tecrübeler edindik. Sadece iş alanımız SAP ve yazılım alanında değil; satış, pazarlama, finans ve proje yönetimi gibi alanlarda… Bir firmayı kurup yönetecek bilgimiz olduğuna inandığımız 2006 yılında ise kendi firmamızı kurmaya karar verdik. Ailelerimizin desteği, eski yöneticilerimiz ve iş arkadaşlarımızın güveni, bilişim sektöründeki hocalarımızın ve meslektaşlarımızın takdiri ile çalışmaya başladık. CMA’nın ilk çalışanları bizlerdik ve çok çalıştık.

İzmir’de, bilişim sektöründe, 3 kadın ortaklı bir firma olmanın motivasyonunu ve gururunu her zaman hissettik. Art arda dört yıl Bilişim 500 listesine girmiş, Teknopark İzmir tarafından 2019 yılında verilen ‘En Fazla Aktif Proje Yürüten Teknopark İzmir Ar-Ge Firması Ödülü’nü almış bir ekip olarak, 16 kişilik kadromuz ile 15. yılımıza giriyoruz. 

Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, kurumsal süreçlerini yönetecek şekilde satın alma, planlama, üretim, satış ve finans alanlarında uygulamalar geliştiriyoruz. CMA Safe, İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi uygulamamız ile Bakanlığın entegratör firma listesinde yer alıyoruz.

İYTE Tümleşik Araştırma Merkezleri Direktörlüğü ile birlikte geliştirmesini yaptığımız CMA Limit, Araştırma Merkezleri ve Laboratuvar Yönetim Sistemi uygulamamız İYTE’den sonra Ege Üniversitesi’nde de kullanıma alındı.”

Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda kuruma özel yazılımlar geliştiren, sistemler arası entegrasyonlar kuran ve SAP danışmanlığı hizmetiyle kurumların süreçlerini gözden geçirmesine, iyileştirmesine ve kontrol altına almasına yardımcı olan CMA Danışmanlık, Web ve mobil yazılımlar ile yeni teknolojik alt yapıları kullanan, hızlı, verimli, kurumların diğer sistemleri ile de entegre olabilen, kullanıcı dostu ve sürdürülebilir uygulamalar geliştiriyor.

 “TEKNOPARK İZMİR’İN DESTEĞİNİ HİSSEDİYORUZ”

Kuruluşundan kısa bir süre sonra Teknopark İzmir’de yer alan CMA Danışmanlık’ın bu kararı hakkındaki düşüncelerini dile getiren Kılınç, düşüncelerini şöyle aktarıyor:

“Kuruluşumuzdan kısa bir süre sonra Teknopark İzmir’e başvurduk. Birçok firmanın yer aldığı yazılım ekosisteminde bulunmak, üniversite ile iş birliği yapabilmek, yeni fikir ve projelerimiz için desteklerden, iş birliklerinden yararlanmak bizim için her zaman büyük bir avantaj oldu.

2007 yılından bu yana yer aldığımız, Teknopark İzmir’in her anlamda büyümesine ve gelişmesine şahit oluyoruz. Sadece bünyesindeki firma sayısında değil, firmalarla sanayi arasında iş birliklerinin kurulmasında, üniversite ve akademisyenler ile ortak çalışmalara zemin hazırlanmasında, firmalar arası ilişkilerin artırılmasında ciddi anlamda yol alındığını görüyoruz. Teknopark İzmir’in; seminerler, bilgi paylaşım toplantıları ve tanıtım etkinlikleri ile daha aktif bir şekilde desteğini hissediyoruz.”

“UYGULAMAMIZ PATHYOU’NUN MİLYONLARCA KULLANICIYA EŞLİK ETMESİNİ HEDEFLİYORUZ”

Gelecek yıllarda gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Ebru Kılınç, CMA’nın gelecek dönem planlarını şöyle anlatıyor:

“Kurumsal yazılım çözümleri üretmeye devam edeceğiz. CMA Safe, CMA Limit gibi kendi markamız olan ürünlerin piyasada daha çok yer almasını hedefliyoruz. CMA’nın vizyonu doğrultusunda, istikrarlı bir büyüme grafiği ile müşteri memnuniyeti yüksek, güvenilir bir teknoloji şirketi olmaya devam etmek istiyoruz.

Yaklaşık 2 yıldır CMA için farklı bir alan olan sosyal medya alanında çalışmalar yürütüyoruz. ‘Öğrenme yolculuğunun en yalın hali’ olarak tanımladığımız PATHYOU uygulamamız Mart 2020’den beri kullanımda. Alanındaki uzman kişiler tarafından yaratılmış; metin, görsel, video, infografik veya podcast’ler içeren ‘öğrenim yolları’ ile kullanıcılarımıza merak ettikleri konular hakkında genel anlamda bilgi vermeyi, kullanıcıyı konunun farklı yönleri ile tanıştırmayı, kalıcı bir öğrenme sağlamayı ve daha da ötesi bir ufuk açmayı hedefliyoruz. Türkçe ve İngilizce içerikleri ile PATHYOU’nun milyonlarca kullanıcıya kendi öğrenme yolculuklarında eşlik etmesini istiyoruz.”

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.