• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr
hekimanne

Hekimanne’den GİYİLEBİLİR TERMOMETRE

TÜBİTAK BİGG 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı ile Teknopark İzmir’de kurulan Hekimanne, geliştirdiği aplikasyon ve giyilebilir termometre ile özellikle çocuklu aileleri rahatlatacak ürünler tasarlıyor.

 “Girişimcilik eğitimlerine katılarak hayalimi gerçekleştirme yolunda adım attım” diyen Hekimanne Kurucusu Uzman Dr. Görkem Astarcıoğlu’nun çalışmalarını söyleşimizde bulacaksınız…

Kendinizden bahseder misiniz?

Ben Görkem Astarcıoğlu. Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanıyım. 2020 yılı başına kadar özel bir hastanede yeni doğan yoğun bakım sorumlusu iken yeni yılda kendi muayenehanemde hastalarıma hizmet veriyorum. “Bebek Rehberi ilk Bir Yıl” ismindeki kitabım HayyKitap’tan 2018 yılında yayımlandı. Böylece ailelere, yanlarında olmadığımda da yardımcı olmaya çalışıyorum.
Girişimcilik konusunda içimde olan yoğun istek nedeniyle son 3 yılda girişimcilik eğitimlerine katılarak hayalimi gerçekleştirme yolunda adım attım ve Teknopark İzmir’de kurduğum Hekimanne firmamda sağlık alanında Ar-Ge projeleri çalışıyorum.

Firmanızdan bahsedebilir misiniz? Ne zaman faaliyete başladınız? Bu alanda bir iş fikri nasıl ortaya çıktı?  Ne gibi süreçlerden geçtiniz?

Girişimcilik eğitimlerine başlamamdaki sebep olan iş fikrim, günlük yaşamlarında hastalarımın yaşadığı sorunları saptamamla ortaya çıktı. Hali hazırda mesleğimi icra ederken başka bir alanda emek sarf etmenin zorluklarını aşmaya çalıştım. BİGG.Assist programına katılarak proje yazma eğitimi aldım. Son olarak, TÜBİTAK 1512 tekno-girişim sermayesine hak kazanmamız ile “Hekimanne AŞ” şirketimiz Ocak 2020’de kurulmuş oldu. 

Projelerinizden ve çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Bebek ve çocuğu olan ailelerin yardımına koşacak bir sağlık takip aplikasyonu ile beraberinde çalışabilecek giyilebilir termometre üzerinde çalışmaktayız. Prototipin tamamlanmasının ardından, yine sağlık alanında hayatı kolaylaştırabilecek ürünler üzerine çalışaccağız.

Sosyal medyada 260 bin takipçiniz var. Sosyal medyanın işiniz gereği artı ve eksileri oluyor mu?

Kitabımın yayınlanmasının ardından editörümün tavsiyesiyle sosyal medyayı kullanmaya başladım. Artık bir iş yaparken sosyal medyayı kullanmamanın mümkün olmadığını düşünüyorum.  Sosyal medya sürekli ilgi isteyen, içerik üretmenin devamlılığının önemli olduğu bir alan, yani o da bir taraftan ilgi istiyor, zaman ayırmanız gerekiyor. Ancak geri dönüşleri çok keyifli oluyor. Hem kitabımın satışı ve bunun bana hasta takibi olarak dönme faydası oluyor hem de ürünlerimiz piyasaya çıktığında ilk duyurulma sahası olarak kullanabileceğim pazara giriş stratejim olmuş olacak.

Teknopark İzmir süreciniz nasıl başladı? Teknoparkta yer almanın sizin için avantajları nelerdir?

BİGG Programı sonunda Sayın Rektörümüz bizlerle birebir görüştü ve bizleri Teknopark İzmir’de görmek istediğini söyledi. Gördüğü kıymetten çok etkilendim ve hiç aklımda yokken Teknopark İzmir’de yer almak istedim.

Teknopark İzmir’in bizimle ilgilenmesi, ihtiyaçlarımızı sorması, bir sorun belirttiğimizde hemen faydalı birilerine yönlendirmeleri en büyük avantaj. Komşularınıza danışarak bile çok zaman alacak bilgileri kısa sürede edinebiliyorsunuz.

Gelecekle ilgili ne gibi planlarınız var?

Gelecekte ürünlerimizin ülke sağlık sistemine fayda sağlaması, bu sayede yaygın kullanılması hayalim var. İhracaata dönüştürebilirsem bütün dünya çocuklarının faydalanmasını isterim.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.