• İYTE Kampüsü Urla-İZMİR
  • +90(232) 765 90 91
  • genelmudurluk@teknoparkizmir.com.tr
MET Odul

MET İleri Teknoloji Sistemleri’ne Enerji Verimliliği Ödülü

Özel tasarım elektromekanik sistemler ve robotik projeler üzerine Teknopark İzmir’de çalışmalarını sürdüren MET İleri Teknoloji Sistemleri, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Enerji Verimliliği Ödülleri”nde geliştirdiği Yerli Malı Belgesine sahip ürünü Endüstriyel Mikrodalga Fırın ile ödüle hak kazandı.

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), enerjiyi verimli kullanarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayan firmaları teşvik amacıyla düzenlediği “Enerji Verimliliği Ödülleri” içinde kurgulanan Teknoloji Geliştirme Bölgesi Firma Ödülleri Özel Kategori’sinde 2.liği kazanan “MET Mikrodalga”, TÜBİTAK 1501 Projesi ile geliştirilmiş ve patentlenmiş bir ürün.

Ödüle hak kazanan MET İleri Teknoloji Sistemleri Kurucusu Girişimci Murat Merdin, İstanbul’da düzenlenen törenle, ödülünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in elinden aldı.

MİKRODALGA SİSTEM

TÜBİTAK 1501 projesi olan METWAVE; temperleme, kurutma, sterilizasyon, pişirme veya ısıtma işlemleri için özel olarak tasarlanmış bir endüstriyel mikrodalga fırın sistemi. Sistem; ürünün çekirdek sıcaklığını yükselterek, minimum pişirme sıcaklığına hızlı ve verimli bir şekilde ulaşmayı sağlıyor. Bu da ürünün dış kısmında daha az nemlenme, daha az ısınma olmasını sağlayıp, renk ve görüntü değişikliği olmadan verimin artırıyor. Sistem verimin artırmasının yanı sıra envanter gereksinimini de azaltarak toplam üretim maliyetini düşürüyor. Sistemin Esnek ve programlanabilir kontrolü ve MET’in sahip olduğu özel sensörler sayesinde ürüne istenilen şekilde reçeteler oluşturulabiliyor.

MET İLERİ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ

Teknopark İzmir içinde 2013 yılında kurulan MET İleri Teknoloji Sistemleri, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim desteği ile faaliyetlerine başladı. Robotik üretim hatlarından, konveyör sistemlerine, nitelikli makine kontrol yazılımlarından özel makinelere kadar birçok ürün geliştirme kapasite ve bilgisine sahip MET İleri Teknoloji Sistemleri, kuruluşundan bu yana 20’nin üzerinde proje, 23 Patent başvurusu, 3 faydalı model başvurusu ve 5 marka başvurusu yapmıştır. MET İleri Teknoloji Sistemleri, yerli ve Türk Mühendisliğinin başarılı örneklerini veriyor.

warning ikon
Güvenlik testini gerçekleştiriniz.
error ikon
Güvenlik testi başarısız.
warning ikon
Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.
success ikon
Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Teşekkürler.
error ikon
Bir Hata Oluştu!
success ikon
Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.
error ikon

KVKK onayı vermeden Teknopark İzmir Kariyer Birimine ilan ile ilgili başvuru yapamazsınız.